Volvo XC60

XC 60 on Volvon keskikokoinen katumaasturi ja Volvon ensimmäinen crossover-mallinen auto. Viisipaikkainen maasturi on tilava sekä matkustajille että kyyditettäville tavaroille. 

XC60 on valmistettu vuodesta 2008. Maailmanlaajuisesti ensimmäisen sukupolven XC60 myytiin lähes miljoona kappaletta xc60 osuuden Volvon kokonaismyynnistä ollessa noin 30%.  XC60 kanssa samalle pohjalevylle perustuu myös Ford Mondeo, Volvo S80 ja V70. XC60 on keskikokoinen katumaasturi ja pienempi kuin Volvon malli XC90.  2017 esiteltiin päivitetty, toisen sukupolven XC60, joka on rakennettu samalle pohjalevyrakenteelle S90, V90 ja xc90 mallien kanssa. 

XC 60 on valmistettu sekä bensiini- ja dieselmoottoreilla, ladattavana bensiinihybridinä ja kevythybridinä. Moottoreita on saatavilla siis laajalla skaalalla ja tarjonta on muuttunut vuosien varrella. Yleisimmin Suomessa XC60 on AWD haldex-nelivetoja, mutta myös etuvetoja löytyy. Hybridi-voimalinjaisten Volvojen neliveto on toteutettu sijoittamalla sähkömoottori vetämään taka-akselille ja polttomoottori etuaskselille.

XC60 on Volvon brändin mukaisesti turvallinen perheauto. XC60 on paljon turvallisuusvarusteita ja se on saanut vuoden 2017 Euro Ncap-kolaritestissä täydet viisi tähteä. 

 

Autohaku

Näytä lisää hakukriteereitä