Tietosuojaseloste

Yksityisyytesi on meille tärkeää. MS-auto OY on sitoutunut suojaamaan yksityisyyttäsi ja käsittelemään tietojasi turvallisesti. Tällä sivulla kerromme, kuinka keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi, kun käytät verkkosivustoamme, tuotteitamme ja palveluitamme.

1. Yleiskuvaus henkilötietojen käsittelystä

Noudatamme Euroopan unionin yleistä tietosuoja-asetusta ja muuta soveltuvaa lainsäädäntöä henkilötietojen käsittelyssä.

Tällä sivulla kerromme, kuinka käsittelemme tietojasi:

Autojen myynnin, vaihtamisen ja oston yhteydessä
Vakuutus- ja rahoituspalveluiden, sekä muiden autokauppaan liittyvien palveluiden tuottamisessa
Verkkosivuilla käytettävien lomakkeiden ja evästeiden osalta

Meidän velvollisuutemme on varmistaa, että antamasi tiedot ovat ajatasalla. Mikäli tiedoissasi tapahtuu muutoksia, pyydämme ilmoittamaan siitä meille sähköpostilla osoitteeseen tietosuoja@ms-auto.fi.

Sinulla on asianmukaiset mahdollisuudet hallita omia tietojasi. Katso oikeutesi tarkemmin kohtasta 9.

2. Käsittelemämme tiedot

Asiakastiedot

Yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite jne.)
Henkilötunnus
Ajokortin / henkilöllisyystodistksen tiedot
Ajoneuvotiedot
Rahoituksen ja vakuutuksen myöntämistä koskevat tiedot

Rahoitus- ja ajoneuvovakuutuksia varten kerättäviä tietoja käsittelemme rajatusti, sillä niiden myöntäjänä toimii aina kolmas osapuoli.
Markkinointitiedot
Markkinointia ja asiakasviestintää varten keräämme yhteystiedot sekä ajoneuvon tiedot. Sähköistä suoramarkkinointia (esim. uutiskirjelista) varten kysymme kuluttaja-asiakkaalta aina erillisen suostumuksen, ja annetun suostumuksen voi halutessaan peruuttaa koska tahansa.

3. Henkilötietojen keräys

Asiakkaan henkilötiedot saadaan suoraan asiakkaalta itseltään tällä sivustolla olevien lomakkeiden, Trafin ajoneuvoliikennerekisterin, luottotietorekisterin ja kolmansilen palveluntarjoajien kautta.



4. Henkilötietojen käsittelytarkoitus

Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn kattavaan palvelemiseen autokauppaan liittyvissä asioissa (kuten auton osto, vaihto ja myynti, autorahoitus, ajoneuvovakuutus ja muut lisäpalvelut). Käsittelemme henkilötietoja myös markkinointi- ja viestintätarkoituksiin, sekä palvelumme analysointiin ja toimintamme kehittämiseen.

Käsittelemme asiakkaiden tietoja vain sopimussuhteen, suostumuksen ja lakisääteisten velvotteiden noudattamiseksi sekä rekisterinpitäjän oikeutettujen etujen toteuttamiseksi.

5. Henkilötietojen luovuttaminen

Lähtökohtaisesti emme luovuta asiakkaiden tietoja kolmansille osapuolille.

Voimme kuitenkin luovuttaa asikkaiden tietoja viranomaisten tai muiden tahojen esittämien vaatimusten edellyttämällä tavalla, joka perustoon kulloinkin voimassa olevaan lainsäädäntöön. Tämän lisäksi voimme luovuttaa asiakastietoja tutkimustarkoituksiin edellyttäen, ettei tiedon kohde ole niistä tunnistettavissa (luovutettavat tiedot muunnetaan sopivaan muotoon). Mikäli uudelleen järjestelemme liiketoimintaamme (myynti, osto, fuusio), voimme luovuttaa henkilötietoja ostajille tai heidän neuvontantajilleen.

6. Henkilötietojen säilytyksen kesto

Säilytämme henkilötietoja niin kauan, kuin asiakkaan suostumus henkilötietojen käsittelyyn on voimassa. Mikäli asiakas peruuttaa suostumuksensa, suostumuksen nojalla käsitellyt tiedot poistetaan (ellei asiakas erikseen kiellä häneen kohdistuvien tietojen poistamista).

7. Henkilötietojen suojaaminen

Hyödynnämme henkilötietojen suojaamisessa mm. salaustekniikoita, palomuureja, turvallisia laitetiloja, asianmukaista huolellisuutta, harkittua käyttöoikeuksien myöntämistä ja käyttöoikeuksien käytön valvontaa ja henkilötietoja käsittelyyn osallistuvan henkilöstön ohjeistamista.

8. Evästeet

Eväste on pieni tiedosto, joka siirtyy tietokoneellesi kun vierailet verkkosivustolla. Eväste tallentuu verkkoselaimesi käyttämien tiedostojen joukkoon.

Voimme asettaa evästeitä päätelaitteellesi (esim. tietokone tai älypuhelin) palvelun laadun varmistamiseksi, analytiikkadatan keräämiseen sekä palvelun toiminnan kehittämiseen. Evästeiden avulla pystymme pitämään käyttäjän tunnistettuna sivulatausten välillä sekä mukauttamaan ja kohdentamaan mahdollisia mainoksia tällä sivustolla ja muissa palveluissa.

Jos et hyväksy evästeiden käyttöä, voit estää niiden käytön osittain tai kokonaan verkkoselaimesei asetuksista (katso tarkemmat ohjeet selaimesi ohjeista). Mikäli estät evästeiden käytön, emme takaa että palvelumme toiminnot toimivat oikein.


9. Rekisteröidyn oikeudet henkilötietojen käsittelyssä

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa hänestä tallennetut henkilötiedot. Rekistedöidyn pyynnöstä MS-auto Oy täydentää, poistaa tai oikaisee virheelliset tai puutteelliset henkilötiedot.

Mikäli rekisteröityä koskevat tiedot eivät enää ole paikkansa pitäviä tai jos tietoja ei enää tarvita, rekisteröidyllä on oikeus vaatia tietojensa käsittelyn rajoittamista.

Rekisteröity voi milloin tahansa peruuttaa antamansa suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn ilmoittamalla siitä sähköpostilla osoitteeseen tietosuoja@ms-auto.fi.

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, mikäli hän ei ole tyytyväinen palvelun tietosuojaan.

10. Muutokset tietosuojakäytäntöön

Pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojalakäytäntöä palvelumme kehittyessä ja toimintamme laajentuessa. Myös muutokset lainsäädännössä voivat aiheuttaa muutostarpeen. Suosittelemme tutustumaan tähän tietosuojakäytäntöön säännöllisesti.

11. Yhteydenotto tietosuojaa koskevissa asioissa

Rekisteröidyn tulee lähettää tähän tietosuojakäytäntöön liittyvät tiedustelut, suostumuksen peruutuksen ja muut tätä koskevat tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen tietosuoja@ms-auto.fi