Blogiarkisto

MS-Auton blogiarkisto

MS-auto laajentaa Pohjoismaiden suurimpaan autotaloon 

MS-auto Oy avaa 1.1.2020 uuden toimipisteen Ideapark Lempäälään, Pohjoismaiden suurimpaan autotaloon. Uusi toimipiste tulee olemaan MS-auton suurin 1400m² myymälätilalla ja myyntipäällikön lisäksi jopa viidellä tiimiläisellä. Tiimin vetäjäksi siirtyy Sami Kankaanpää Vantaan toimipisteeltä, joten saamme siirrettyä positiivisen hengen ja konseptimme myös uudelle liikkeelle.  

Tampereen tiiminvetäjä Sami Kankaanpää

Laajennuksen johdosta tulemme tarvitsemaan kaiken kaikkiaan uusia automyyjiä viisi Tampereelle ja yhden Vantaalle sekä yhden uuden myyntisihteerin Lappeenrantaan vahvistamaan taloushallinnon osaamista. Paikkoja pääsee jo hakemaan avoimen haun kautta.

Uuden toimipisteen ansiosta vahvistamme asemaamme koko Suomen autokauppana, sillä uusimman liikkeen sijainti on ihanteellinen vahvistamaan olemassa olevia liikkeitä.

Uusi toimipiste sijaitsee kahden suurimman kasvukeskuksen välissä – PK-seudun ja Pirkanmaan. Tämä on mielestämme selkeä kilpailuetu moneen muuhun kartoittamaamme vaihtoehtoon nähden. Uuden pisteen myötä myös vaihtoautovalikoimamme laajenee noin 100 autolla

MS-auto on Markus Sollon vuonna 2013 perustama vaihtoautoliike ja on nykyään osa Suni-konsernia.  Vuoden 2019 liikevaihtoarvio on yli 16 miljoonaa euroa. Päätoimipiste sijaitsee Lappeenrannassa ja muut toimipisteet sijaitsevat Imatralla, Kotkassa, Lahdessa, Vantaalla ja jatkossa myös Ideapark Lempäälässä. MS-auto tulee työllistämään vuonna 2020 noin 30 autoalan ammattilaista. 

Lisätietoja:    
Toimitusjohtaja Markus Sollo
puh. 040 766 8502 

 

Hybridiautot – tästä on oikeasti kyse

Hybridiautot ovat yleistyneet sekä liikenteessä että myynnissä ja kiinnostavat käyttäjiä ekologisuuden lisäksi pienempien polttoainekustannusten ja suurempien tehojen takia. Hybridiautoissa tavallisen polttomoottorin lisäksi on sähkömoottori ja korkeajänniteakusto. Akkujen koot vaihtelevat hyvin paljon valmistajan ja mallin mukaan.

Hybridien kolme erilaista tyyppiä

 • Kevythybrideissä on polttomoottorin lisäksi pieni liikkeelle lähtöä avustava sähkömoottori ja pieni akku. Sähkömoottori vaikuttaa kevythybridin ajoon lisäämällä esimerkiksi pienen litratilavuuden bensiinimoottoriin vääntöä ja tekee ajosta mukavampaa. Kevythybridiä ei pysty yleensä ajamaan pelkällä sähköllä ja akut latautuvat autoa ajettaessa. Kevythybridejä on toistaiseksi melko vähän käytössä. Esimerkkejä kevythybrideistä: Suzuki Swift Hybrid ja Volvo XC60 B4.
 • Itselataavassa eli niin sanotussa täyshybridissä on suurempi akusto kuin kevythybridissä. Täyshybridiautolla pystyy ajamaan joitain kilometrejä pelkän sähkön avustamana. Itselataava hybridi lataa akkuja ajon aikana, eikä autoa voi ladata erillisellä johdolla. Esimerkkejä itselataavista hybrideistä: Lexus IS, GS ja GX mallien hybridiversiot, Toyota Yaris ja Auris, Mercedes 300e koneelliset hybridit ja Porsche hybridit.
 • Plug-In Hybridissä on bensiini- tai dieselmoottorin lisäksi sähkömoottori suurehkolla akustolla. Pelkän sähkön voimalla voi ajaa automallista riippuen yli 20km – jopa 100km. Auton polttomoottori lataa autoa ajon, jarrutuksien ja moottorijarrutuksien aikana. Plug-in hybridiä voi ladata laturijohdolla, joita on erilaisia; normaaliin pistorasiaan sopivat ja esimerkiksi huoltoasemien pikalatauspistokkeet. Plug-In hybridejä on monilla eri valmistajilla. Esimerkkeinä Volvon T6 ja T8 mallimerkinnällä olevat bensiinihybridit sekä D5 ja D6 mallimerkinnällä olevat dieselhybridit, Mercedeksen suuremmat hybridit (350-500 e), BMW hybridit esimerkiksi 3- sarjan sekä X5-sarjan autot, Audi E-Tron ja Volkswagen GTE-Plug In.

Yllämainittujen hybridien lisäksi esimerkiksi kaasuautot ovat tavallaan hybridejä, koska niitä voi ajaa sekä maa- tai biokaasulla että bensiinillä.

Hybridien lisäksi on olemassa sähköllä toimivia autoja, joita on vielä jonkun verran vähemmin liikenteessä kuin hybridiautoja. Täyssähköautot ovat hankintahinnaltaan vielä melko kalliita.

Hybridien kestävyys

Tähän mennessä hybridiautojen kanssa ei ole ollut suuria ongelmia.  Autovalmistajat myöntävät yleensä melko pitkät takuut akustolle. Tällä hetkellä keskimääräinen takuuaika on 8 vuotta uuden auton ostosta. Akkupaketti on myös vaihdettavissa ja akkujen vaihtohinnat riippuvat auton valmistajasta. Hybrideissä, joihin akkupaketit on vaihdettu, on kilometrejä mittarissa jo 200 000km ylöspäin.

Panu Behm
Kirjoittaja on MS-auton myyjä, joka on tutustunut laajasti erilaisiin hybrideihin ja niiden kokemuksiin. Itsellään hänellä on Mercedeksen Plug In-hybridi, jonka hankintaan hän on ollut erittäin tyytyväinen erityisesti kulutuksen pieneyden ja sähkömoottorin tehoavustuksen takia.

Auto ilman luottotietoja

Aina ei pyörät pyöri aivan niin kitkattomasti, kuin olit suunnitellut. Laskut jäävät toistuvasti maksamatta ja luottotietoihin napsahtaa pian maksuhäiriömerkintä, minkä seurauksena arjen normaali pyörittäminen hankaloituu merkittävästi. Onnistuuko auton hankinta ilman luottotietoja?

Kyllähän se onnistuu, mikäli olet jättänyt pikavippikierteen ja muut huonot taloudelliset valinnat pysyvästi taaksesi. Hoidat nykyisin laskut ajallaan ja saat säännöllisillä kuukausituloillasi lyhennettyä ulosotossa olevaa pottia.

Autorahoitus ilman luottotietoja

MS-auton asiakkaana voit saada joko autorahoituksen tai autolainan, vaikka sinulla olisi maksuhäiriömerkintöjä. Yhteistä molemmille ratkaisuille on se, että lainaa saa varsin maltillisen summan, ja siinä on korkeahko korko.

Autorahoitus Re-Po Rahoitukselta

 • Rahoituksen määrä enintään 3500 euroa
 • Edellytyksenä vakituinen työsuhde (eläkettä tai opintotukea ei lasketa työtuloksi)
 • Ajoneuvo toimii lainan vakuutena
 • Käsiraha vähintään 15% kauppasummasta

Luonnollisesti voit tarjota vanhaa ajoneuvoasi käsirahaksi.

Viittellinen taulukko käsirahan tarpeesta eri hintaisille autoille

Saldo autolaina luottohäiriöasiakkaille

 • Merkintöjä saa olla enintään 3 kpl ja niiden on oltava vähintään 12 kk takaa
 • Jos häiriö on tuoreempi kuin 12 kk, siinä tulee olla ref-merkintä. Näitä merkintöjä emme laske kokonaismäärään lainkaan
 • Asiakkaan tulee olla vakituisessa työsuhteessa (ei yrittäjä, ei eläkeläinen) ja saada palkkaa vähintään 1500 €/kk bruttona
 • Lainan enimmäismäärä 4000 euroa
 • Maksuaika enintään 60 kk, korko 15 % ja aloituskulut 15 % (min. 300e)
 • Asiakkaan tulee täyttää myös muut Saldo autolainan myöntämisen ehdot

Vaikka autolaina on on autorahoituksen tapaan kallista rahaa luottohäiriöiselle, on siinä pari merkittävää etua autorahoitukseen verrattuna.

1. Autolainalla voit ostaa minkä vain auton, johon saamasi rahasumma riittää. Voit itse päättää, otatko autoon liikennevakuutuksen lisäksi kaskoa, eli kaskopakkoa ei tällöin ole. Tämä laskee varmuudella autoilun säännöllisiä kustannuksia.

2. Auto siirtyy heti sinun omistukseesi, eli halutessasi voit koska tahansa myydä auton pois, vaikka lainaa olisi vielä jäljellä. Tällöin sinun toki tulee joka tapauksessa maksaa nostamasi laina loppuun, olipa auto sinulla tai ei.

Mikä ihmeen ref-merkintä?

Ref-merkinnällä tarkoitetaan asiakkaan kirjallisesti rekisterinpitäjälle ilmoittamaa ja todistamaa tietoa siitä, että hän on hoitanut luottohäiriön. Tällöin rekisterinpitäjä kirjaa hoidetun häiriön perään ref-merkinnän.

Huomaa kuitenkin, että pelkkä suorituksen hoitaminen ei automaattisesti tuo sinulle ref-merkintää, vaan se on haettava itse. Suosittelemme hakemuksen tekemistä sekä Asiakastiedon että Bisnoden ylläpitämiin rekistereihin.

Miten ostat auton osamaksulla ilman luottotietoja?

Olennaista on, että saat hyväksytyn luottopäätöksen rahoitusyhtiöltä. Meidän kauttamme se onnistuu helposti, kun löydät ensin sopivan auton valikoimastamme.

Suosittelemme lämpimästi tutustumaan halpoihin autoihimme, jotka edustavat valikoimamme edullisinta päätä (alk. 1490e). Näihin autorahoituksen saaminen onnistuu kaikkein helpoiten, vaikka sinulla olisikin luottohäiriömerkintä rasitteena.

Kun löydät mieluisan auton, klikkaa autosivulta ”Hae alustava luottopäätös” painiketta, niin teemme alustavan rahoitushakemuksen puolestasi. Lomakkeella voit lisätiedoissa kertoa maksuhäiriömerkinnästä, niin tiedämme hakea rahoitusta oikealta yhteistyökumppanilta.

Pakettiauton nopeusrajoitus

Eduskunta esitti elokuussa 2018 uuden tieliikkennelain vahvistamista, jonka myötä pakettiauton nopeusrajoitus poistuisi käytöstä. Tällä hetkellä käytössä on kuitenkin vielä muinainen tieliikennelaki vuodelta 1981, ja uuden lain voidaan odotella astuvan voimaan vasta 1.6.2020.

Nykyisellään pakettiautoille on säädetty nopeusrajoitus, joka on joko 80 km/h tai 100 km/h, riippuen auton käyttöönottovuodesta, omamassasta ja turvallisuusvarusteista.
Lue lisää ”Pakettiauton nopeusrajoitus”