Blogiarkisto

MS-Auton blogiarkisto

Kuinka myydä kuolinpesän auto?

Kuolinpesän osakkaat määräävät yhdessä kuolinpesän autosta. Auton siirtymisestä kuolinpesälle ei tarvitse tehdä rekisteri-ilmoitusta, vaan auton omistajuuden siirtyessä kuolinpesältä uudelle omistajalle tulee tehdä rekisteri-ilmoitus seitsemän päivän kuluessa.

Kuolinpesä on velvollinen maksamaan ajoneuvoveroa. Myös auton vakuutukset siirtyvät kuolinpesän nimiin. Kustannusten takia auto kannattaa siirtää uudelle omistajalle mahdollisimman pian. Meidän ostaessa auton hoidamme myös kuolinpesän nimissä olleet vakuutukset ja verovelvollisuuden katkeamaan. 

Autoliikkeelle autoa myytäessä riittää ostosopimukseen yhden kuolinpesän osakkaan allekirjoitus ja myyjälle perunkirjan näyttö osakkuuden vahvistamiseksi. Auton luovuttaja vastaa, että auton myymiselle on kaikkien osakkaiden suostumus. Suostumusta ei tarvitse olla kirjallisesti. Auton voi myydä autoliikkeelle leski tai perijä, tai valtakirjalla valtuutettu henkilö. Kun auton myyjä on osa perikuntaa ja perikunta on yksimielinen auton myymisestä, valtakirjoja ei tarvita. Kuolinpesä voi myös valtuuttaa valtakirjalla muun tahon myymään auton, jos auton myyjä ei ole kuolinpesän osakas.  Muun tahon myydessä autoa valtakirjalla tulee valtakirjassa olla kaikkien kuolinpesän jäsenien valtuutus. Autosta sovitun ostohinnan maksamme perikunnan tilille. 

Meillä on vuosien kokemus autojen ostamisesta perikunnalta, joten teemme kaikki tarvittavat paperityöt puolestasi ja takuulla oikein. Auton voi toimittaa lähimmälle toimipisteelleemme tai tarvittaessa voimme myös noutaa auton kuolinpesän puolesta. 

Muistilista kuolinpesän auton myyntiin: 

  • Rekisteri-ilmoitusta ei tarvitse tehdä auton siirtymisestä kuolinpesälle
  • Kuolinpesän myydessä auton tulee rekisteri-ilmoitus tehdä seitsemän päivän kuluessa
  • Kuolinpesän tulee maksa ajoneuvoveroa trafille
  • Myytävän ajoneuvon tulee löytyä perunkirjoituksesta
  • Myyjällä tulee olla mahdollisilta muilta perillisiltä valtuutus ajoneuvon myyntiin
  • Perunkirja tai valtakirja mukaan auton myyntitilanteeseen


Lähde: traficom.fi

Auton myynti autoliikkeelle – helpoin tapa myydä auto?

Auton myynti voi olla paljon aikaa vievä prosessi. Erityisesti halutessasi myydä auton nopeasti ja vaivattomasti, kannattaa autoa tarjota autoliikkeelle ostettavaksi. Katso myös usein kysytyt kysymykset.

4+1 syytä myydä auto MS-autolle

1. Helppoa ja nopeaa 

Auton myynti meille on näin helppoa: Täytä verkkosivuillamme ostotarjous autostasi. Myyjämme ovat yhteydessä sinuun ja esittävät tarjouksen. Hyväksyttyäsi tarjouksen tuo auto lähimpään liikkeeseemme. Myyjä tarkistaa, että auto on sovitunlainen. Täytätte myyntipaperit myyjän johdolla ja osuutesi on tehty!

2. Säästät aikaa ja vaivaa

Me pesemme ja tarvittaessa huollamme autosi puolestasi myyntikuntoon, sekä kuvaamme ja kirjoitamme myynti-ilmoituksen. Lisäksi vastaamme auton markkinoinnista, kyselyihin vastaamisesta, koeajoista sekä auton konkreettisesta myymisestä. Säästyt pahimmillaan monen kuukauden autonmyyntiprojektilta.

3. Paperityöt ja mahdollinen loppuvelka hoituvat vaivattomasti

Olemme vuosia tehneet tuhansia autopapereita vuodessa, joten kaikki käytännön paperityöt hoituvat meiltä äärettömän sujuvasti sinua kuormittamatta.  Hoidamme auton omistajuuden siirtämisen, maksamme mahdollisen loppuvelan, irtisanomme vakuutukset ja verovelvollisuus siirtyy meille. 

4. Turvallista 

Asiat tulee varmasti hoidettua oikein auton rekisteröinnistä loppuvelan lunastukseen  ja rahat saat takuuvarmasti nopeasti käyttöösi.

Bonus: Auton myyminen meille on mukavaa 

Tyytyväiset asiakkaamme puhuvat puolestamme:

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

Testaa, kuinka helppoa auton myyminen meille on! Täytä täällä ostotarjous autostasi.

 

Ensimmäinen auto ei unohdu koskaan: askelmerkit ensiauton hankintaan

Vaikka olisitkin jo kokenut autoilija, ensiauton osto on jännittävä ja tunteellinen hetki, joten aiheeseen kannattaa perehtyä hyvissä ajoin. Jotta mitään tärkeää ei unohdu, laadimme listan, josta löydät tärkeimmät askelmerkit ensiauton ostamiseen. 

Budjetti 

Ennen kuin marssit autokauppaan, laske, kuinka paljon olet valmis maksamaan ensiautostasi. Harvalla on niin paljon säästöjä, että saa maksettua autonsa käteisellä. Autorahoituksen saaminen ei kuitenkaan vaadi edes pankissa käyntiä, vaan voit täyttää rahoitushakemuksen paikan päällä autoliikkeessä. Jos aiot maksaa ensiautosi rahoituksella, kannattaa jo etukäteen miettiä, millaisen kuukausierän pystyt autosta vaivatta maksamaan. Rahoitusta voidaan myöntää myös käytetyn auton hankintaan, eikä käsirahaa välttämättä tarvita lainkaan. 

Ota laskelmaan mukaan myös auton polttoainekulut, vakuutukset, huollot ja katsastukset. Useimmiten auton korkeampi ostohinta maksaa itsensä takaisin alhaisempien käyttökustannusten muodossa. Myös auton merkillä on vaikutusta käyttökustannuksiin, sillä tiettyjen merkkien huollattaminen voi osoittautua hintavaksi. 

Automallin valinta 

Kun budjetti on selvillä, voit siirtyä automerkin ja -mallin valintaan. Ensiautoksi käy melkein mikä auto vain, mutta esimerkiksi tehokas urheiluauto voi olla kokemattomalle kuskille vaarallinen. 

Lyhyille kaupunkimatkoille kelpaa hyvin kevyt pikkuauto, pidempiä matkoja taas on mukavampi ajella tehokkaammalla menopelillä. Jos kuljetat autossa paljon esimerkiksi harrastusvälineitä, on hyvä mittailla eri malleja. 

On tärkeää pohtia myös sitä, haluatko automaatti- vai manuaalivaihteet ja sitä, millaisella polttoaineella haluat auton kulkevan. Törmäystestien tulokset ja muiden käyttäjien arvostelut saattavat auttaa jonkin tietyn automerkin valinnassa. Tietysti myös auton muotokielen tulee miellyttää silmää. 

Uusi vai käytetty? 

Uuden ensiauton ostaja saattaa nauttia huolettomasta ajosta monta vuotta, sillä uusissa autoissa on monen vuoden pituinen takuu. Aina uusi auto ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto, sillä uuden auton arvo alenee merkittävästi heti, kun sillä ajaa ulos autoliikkeestä. Useimmiten autoliikkeestä ostettu käytetty menopeli onkin kustannustehokkain valinta ensiautoksi: autot on tarkastettu myyntiin otettaessa myyjän toimesta. Mahdolliset viat hyvä autoliike laittaa kuntoon ja pitkäikäisen auton saattaa saada uuden auton hankintaan verrattuna pilkkahinnalla. 

Käytettyä autoa hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota myös auton vuosimalliin, sillä viime aikoina autotehtaat ovat toden teolla panostaneet pienempään ympäristörasitukseen. Tuotekehityksen ansiosta polttoaineenkulutus on viimeisen vuosikymmenen aikana vähentynyt jopa kymmeniä prosentteja. Tämä voi merkitä jopa tuhansien eurojen vuosittaista säästöä, jos ajat paljon. 

Koeajo 

Vaikka olisit kuinka perehtynyt auton ominaisuuksiin paperilla, on koeajo se, jonka avulla saat selville, kannattaako kyseistä autoa ostaa. Koeajossa selviää joskus piileviä vikoja, jotka myyjä laittaa kuntoon ennen auton ostoa. Koeajon avulla voit myös huomata, että sinulle sopiikin paremmin jokin muu automalli. Ensiauton ostajan on hyvä käydä koeajamassa useampi auto ennen lopullista ostopäätöstä. 

Lisävarusteet 

Kun olet viimein tehnyt päätöksen siitä, minkä auton haluat ostaa, on aika perehtyä lisävarusteisiin. Huomaa, että monet sellaiset ominaisuudet, joita monet pitävät itsestäänselvyytenä, eivät välttämättä kuulu vakiona kyseiseen automalliin. Tällaisia ominaisuuksia saattavat olla esimerkiksi auton moottori- tai lisälämmitin, peruutustutka tai vakionopeudensäädin. Kun valitset lisävarusteet fiksusti, voit vaikuttaa myös ensiautosi jälleenmyyntiarvon säilymiseen. 

Rekisteröinti ja vakuutukset 

Kun ostat ensiautosi MS-autolta, ei sinun tarvitse murehtia auton rekisteröinnistä eikä omistajanvaihdoksesta, vaan hoidamme autoliikkeessä kaiken puolestasi. Vastuullesi jää kuitenkin liikennevakuutuksen hankkiminen viimeistään viikon kuluessa kaupanteosta. Etenkin ensiauton ostajan kannattaa harkita pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi myös kaskovakuutusta. 

Uusien autojen takuu ja käytettyjen autojen lisäturva

Eri automerkkien uuden auton ostajalle myöntämät takuuajat vaihtelevat kahdesta seitsemään vuoteen. On kuitenkin hyvä muistaa, että takuun voimassaolon edellytyksenä on auton säännöllinen huollattaminen automerkin valtuuttamassa paikassa. 

Autoliikkeet myöntävät usein käytetyille autoille lisäturvan, joka kattaa auton oston jälkeen tulleiden yllättävien vikojen korjauksen.  Saattaa toki olla, että autoliikkeestä ostetussa vähän käytetyssä autossa on vielä jäljellä myös valmistajan oma takuuaikaa. 

Huollot ja katsastus 

Oli ensiautosi sitten uusi tai käytetty, on se hyvä huollattaa vuosittain ammattilaisella. Säännöllisellä huollolla voit ennaltaehkäistä suurempia ongelmia – ja varmistua menopelisi turvallisuudesta. Vaikka autossasi ei olisikaan mitään vikaa, on se kuitenkin muistettava myös katsastaa rekisteritodistuksessa määrättyyn päivään mennessä. Vuosihuoltojen laiminlyönti voi tulla kalliiksi, mutta katsastuksen unohtaminen pysäyttää matkasi kokonaan. 

Oletko jo tutustunut MS-auton kätevään autohakuun? Autohakumme avulla on helppo vertailla erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi oman budjetin ja vuosimallin mukaan. 

 

Ykkösauto ja kakkosauto täydentävät toisiaan 

Kun perheeseen aletaan suunnitella kakkosauton hankintaa, olisi kaikkein helpointa marssia autokauppaan ja ostaa toinen samanlainen, jo hyväksi todettu auto. Se ei kuitenkaan välttämättä ole fiksu teko, sillä kakkosautoa käytetään todennäköisesti hyvin erilaisiin tarpeisiin kuin ykkösautoa. 

Useimmiten kakkosauto on pieni ja ketterä kaupunkiauto, jolla voi kätevästi hoitaa asioita sillä aikaa, kun ykkösauto on esimerkiksi pidemmällä työmatkalla. Kakkosautoa hankkiessaan kannattaakin miettiä nimenomaan kokonaisuutta, jonka perheen kaksi autoa muodostavat yhdessä. Toisin sanoen: kakkosauton huolellisella valinnalla voidaan korjata sellaisia virheitä, joita on voinut sattua ykkösauton valinnassa. 

Lue lisää ”Ykkösauto ja kakkosauto täydentävät toisiaan ”

Miten valita sopiva auto lapsiperheelle? 

Kun lapsiperhe on hankkimassa autoa, on otettava huomioon monia sellaisia seikkoja, joita lapsettoman autoilijan ei tarvitse edes miettiä. Perheautoon on mahduttava muutakin kuin ostoskassit tai harrastusvälineet, eikä turvallisuuteen panostaminekaan ole huono asia. Mitä siis kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee perheautoa? Millainen perheauto tekee matkasta sujuvan jokaiselle matkustajalle? 

Lue lisää ”Miten valita sopiva auto lapsiperheelle? ”

Mikä käyttövoima valita autoon – Bensa, diesel, hybridi vai kaasuauto?

Millainen käyttövoima autossa sopii parhaiten tarpeisiini?

Autojen käyttövoimat ovat olleet kovasti viime aikoina puheenaiheina. Teemoina on kustannusten lisäksi olleet vihreät arvot, ekologisuus, ajo-ominaisuudet ja toimintasäde. Myös vaihtoautovalikoimassa perinteisen bensiinin ja dieselin lisäksi hybridiautojen, sähköautojen ja kaasuautojen vaihtoehdot ovat lisääntyneet. Mikä näistä kannattaisi siis käyttöauton käyttövoimaksi valita?

Lue lisää ”Mikä käyttövoima valita autoon – Bensa, diesel, hybridi vai kaasuauto?”

MS-auto laajentaa Pohjoismaiden suurimpaan autotaloon 

MS-auto Oy avaa 1.1.2020 uuden toimipisteen Ideapark Lempäälään, Pohjoismaiden suurimpaan autotaloon. Uusi toimipiste tulee olemaan MS-auton suurin 1400m² myymälätilalla ja myyntipäällikön lisäksi jopa viidellä tiimiläisellä. Mukaan uuteen tiimiin siirtyy Sami Kankaanpää Vantaan toimipisteeltä, joten saamme siirrettyä positiivisen hengen ja konseptimme myös uudelle liikkeelle.  

Lue lisää ”MS-auto laajentaa Pohjoismaiden suurimpaan autotaloon ”

Auto ilman luottotietoja

Aina ei pyörät pyöri aivan niin kitkattomasti, kuin olit suunnitellut. Laskut jäävät toistuvasti maksamatta ja luottotietoihin napsahtaa pian maksuhäiriömerkintä, minkä seurauksena arjen normaali pyörittäminen hankaloituu merkittävästi. Onnistuuko auton hankinta ilman luottotietoja?

Kyllähän se onnistuu, mikäli olet jättänyt pikavippikierteen ja muut huonot taloudelliset valinnat pysyvästi taaksesi. Hoidat nykyisin laskut ajallaan ja saat säännöllisillä kuukausituloillasi lyhennettyä ulosotossa olevaa pottia.

 

Lue lisää ”Auto ilman luottotietoja”

Pakettiauton nopeusrajoitus

Eduskunta esitti elokuussa 2018 uuden tieliikkennelain vahvistamista, jonka myötä pakettiauton sekä ruumis-, huolto ja matkailuautojen nopeusrajoitukset poistuvat käytöstä. Uusi laki astui voimaan 1.6.2020.

Aikaisemmin pakettiautoille oli säädetty nopeusrajoitus, joka oli joko 80 km/h tai 100 km/h, riippuen auton käyttöönottovuodesta, omamassasta ja turvallisuusvarusteista. Lisätietoa muista nopeusrajoitusluokista löydät Trafin sivuilta.
Lue lisää ”Pakettiauton nopeusrajoitus”