Auto-Suni ja MS-auto yhdistävät voimansa

Suni-konsernin yhtiöt Auto-Suni Oy ja MS-auto Oy yhdistävät voimansa loppuvuodesta 2024. Yhdistyminen toteutetaan fuusioimalla MS-auton liiketoiminta osaksi Auto-Sunia. Yhdistymisen jälkeen Auto-Suni Oy:stä tulee entistä vahvempi tekijä erityisesti eteläisen Suomen vaihtoautokaupassa. Auto-Sunin toimipisteet sijaitsevat yhdistymisen jälkeen Lappeenrannassa, Imatralla, Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa ja Vantaalla, jossa toimii myös Auto-Sunin ostotiimi. Kotiinkuljetuspalvelulla vaihtoautoja myydään luonnollisesti koko Suomen alueelle. Perheyhtiön liikevaihdon ennustetaan nousevan yli 110 miljoonaan euroon. 

Toimintojen yhdistäminen alkaa liiketoimintakaupalla jo toukokuussa 2024, jolloin MS-auto Kotkan liiketoiminta ostetaan osaksi Auto-Sunia. Samalla liiketoiminta saadaan siirrettyä Auto-Sunin nykyisiin toimitiloihin Kotkassa osoitteeseen Keltakalliontie 2.

”Autokaupan kilpailutilanne on kiristynyt merkittävästi ja kun samalla koko valtakunnan uusien autojen volyymit ovat alhaisella tasolla on tehtävä ratkaisuja synergiaetujen saamiseksi. Yhdistymisen avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme Auto-Suni brändin alta entistä laajemman jopa 800 kpl valikoiman vaihtoautoja niin verkkokaupassamme kuin liikkeissämme”, kertoo yhdistymisen taustoista Auto-Suni Oy:n yrittäjä Ville Suni. ”MS-auto Lappeenrannan, Imatran ja Lahden myymälät muuttuvat Auto-Suni Outlet myymälöiksi vuoden 2025 alusta, koska haluamme tarjota edullisempia vaihtoautoja kustannustehokkaasti myös jatkossa”, Suni jatkaa.

MS-auto Lappeenrannan, Imatran ja Lahden myymälät muuttuvat Auto-Suni Outlet myymälöiksi vuoden 2025 alusta, koska haluamme tarjota edullisempia vaihtoautoja kustannustehokkaasti myös jatkossa”

Ville Suni

”Auto-Suni Oy:n strategia nojaa vahvasti vaihtoautokaupan ja korjaamopalveluiden kasvattamiseen sekä kehittämiseen. Uusien autojen kauppa on valmistajariippuvaista ja merkittävästi suhdanneherkempää, jolloin sen ajureihin on vaikea yksittäisen jälleenmyyjän vaikuttaa. Suunniteltu fuusio tukee strategiamme toteuttamista käytännössä ja antaa meille lisää hartioita”, kertoo Suni autokaupan tilanteesta.

Kasvun tueksi Auto-Suni avaa kesäkuussa 2024 Vantaan Petikkoon, Kehä III varteen, uuden toimipisteen, joka keskittyy pääkaupunkiseudun vaihtoautomarkkinaan. Suomessa noin joka kolmas autokauppa tehdään pääkaupunkiseudulla, joten jalansijan ottaminen myös siellä on kasvun kannalta tärkeää. ”Lähitulevaisuudessa nykyisen toiminnan laajentaminen merkkiliike- ja korjaamotoimintaan Lahden talousalueella on myös tärkeä osa strategiaamme”, summaa Ville Suni yrityksen kasvusuunnitelmista.  

Auto-Suni Oy toimii 1.1.2025 alkaen Lappeenrannassa, Imatralla, Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa ja Vantaalla. Vuonna 2023 liikevaihto oli noin 80 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 120 autoalan ammattilaista. Auto-Sunin edustamat merkit ovat Mercedes-Benz, Skoda, Hyundai ja Honda. Kasvua perheyhtiö hakee vaihtoauto- kolarikorjaus- ja rengasliiketoiminnoista. MS-Auto Oy:n liikevaihto vuonna 2023 oli noin 21 miljoonaa euroa ja yhtiö on työllistänyt 30 henkilöä. Molemmat yhtiöt ovat osa 119 vuotta vanhaa lappeenrantalaista perheyhtiö Suni Oy:tä.

Lisätietoja:
MS-auton toimitusjohtaja Tom Tasanen, 050 349 5327 / tom.tasanen@ms-auto.fi