Volvo-vaihtoautot

Volvon logo.

Volvo (Personvagnar) on ruotsalainen henkilöautoja valmistava yhtiö, joka on perustettu Göteborgissa 1927. Volvojen suunnittelu ja prototyyppien valmistus tapahtuu edelleen Ruotsissa. Henkilöautojen lisäksi Volvo valmistaa kuorma-autoja ja linja-autoja. Volvon nimi tulee latinasta ja tarkoittaa ”minä pyörin”. Logossa oleva Mars-symboli tunnetaan raudan symbolina.

MS-autolta löydät laajan valikoiman Volvon vaihtoautoja, kuten Volvon yksi suosituimmista malleista V60. Volvon brändi tunnetaan turvallisuudesta ja siihen panostamisesta. Volvo kehitti ja patentoi ensimmäisenä kolmipistevyön istuimiinsa. Volvo kuitenkin vapautti patentin myös muiden autovalmistajien käyttöön sen turvallisuuden vuoksi. Volvot mielletään usein perheautoiksi Volvojen tilavuuden ja turvallisuuden takia. 

Tutustu alta kaikkiin Volvoihimme ja löydä itsellesi sopiva kulkine!

Autohaku

Näytä lisää hakukriteereitä

Autoja: 0
12

Volvon malleista on varaa valita

Volvon vaihtoautoista löytyy yksi Suomen ostetuimmista katumaastureista, XC60. Volvon valikoimaan kuuluu myös mm. pienempi XC40, monipuolinen XC70 ja lippulaivamalli XC90. XC90 on 7-paikkainen, joten tilaa löytyy isommallekin perheelle. XC on lyhenne Cross Countrysta. Niiden korkeampi maavara sopii kuljettavaksi epätasaisempaankin maastoon, mutta toimii loistavasti myös kaupunkiajossa. 

Volvon sedanit puolestaan tunnistaa S-merkinnästä. Näihin porrasperäisiin malleihin kuuluu esimerkiksi sporttinen S60 ja hienostuneempi S90. S60-mallista on muokattu myös maastosedan Volvo S60 Cross Country, jossa yhdistyy katumaasturin alusta sekä sedanin porrasperäkori. 

Recharge-mallisto kattaa Volvon lataushybridit sekä täyssähköautot. C40 Recharge on Volvon ensimmäinen täyssähköinen crossover-malli, ja sen toimintasäde yltää lähes 450km. Volvolta löytyy myös tehokkaita kevythybridejä, mutta ne eivät kuulu Recharge-mallistoon. Kaikista vähintään 2019 vuosimallin Volvoista löytyy jonkinlainen sähkömoottori, eli kaikki Volvon uusimmat autot ovat joko täyssähköisiä tai hybridejä.  

V-merkintä kuvastaa Volvon farmarimallisia autoja. Volvon suosittuja farmareja on esimerkiksi V70, vanhemmat ja pienemmät V50 sekä uudet kookkaat V90. Volvon farmareista käytetään myös legendaarista Kartano-Volvo tai laatikko-Volvo -nimitystä, jolla viitataan erityisesti malliin 240. Kyseinen malli oli poikkeuksellisen suosittu, eikä se meinannut väistyä uusienkaan mallien tieltä. Kartano-Volvon nimen alkuperää ei tiedetä tarkkaan, mutta todennäköisesti sillä viitataan farmarin suureen kokoon, laadukkuuteen sekä arvostukseen ja osittain myös hintaan. 

Volvon brändi tunnetaan turvallisuudesta ja siihen panostamisesta. Volvo kehitti ja patentoi ensimmäisenä kolmipistevyön istuimiinsa. Volvo kuitenkin vapautti patentin myös muiden autovalmistajien käyttöön sen turvallisuuden vuoksi. Volvot mielletään usein perheautoiksi Volvojen tilavuuden ja turvallisuuden takia. 

Volvolta löytyy oma Volvo Cars -sovellus, jolla pystyy hallitsemaan useita auton toimintoja. Pystyt esimerkiksi lukitsemaan ja avaamaan auton ovet, säätelemään esilämmitystä tai -jäähdytystä ja seuraamaan mahdollista lataustasoa sekä sähkönkulutusta. Sovelluksesta löytyy myös erilaisia oppaita autoa varten. Sovellus käytti aiemmin nimeä Volvo On Call eli VOC.