Kuinka myydä kuolinpesän auto?

Kuolinpesän osakkaat määräävät yhdessä kuolinpesän autosta. Auton siirtymisestä kuolinpesälle ei tarvitse tehdä rekisteri-ilmoitusta, vaan auton omistajuuden siirtyessä kuolinpesältä uudelle omistajalle tulee tehdä rekisteri-ilmoitus seitsemän päivän kuluessa.

Kuolinpesä on velvollinen maksamaan ajoneuvoveroa. Myös auton vakuutukset siirtyvät kuolinpesän nimiin. Kustannusten takia auto kannattaa siirtää uudelle omistajalle mahdollisimman pian. Meidän ostaessa auton hoidamme myös kuolinpesän nimissä olleet vakuutukset ja verovelvollisuuden katkeamaan. 

Autoliikkeelle autoa myytäessä riittää ostosopimukseen yhden kuolinpesän osakkaan allekirjoitus ja myyjälle perunkirjan näyttö osakkuuden vahvistamiseksi. Auton luovuttaja vastaa, että auton myymiselle on kaikkien osakkaiden suostumus. Suostumusta ei tarvitse olla kirjallisesti. Auton voi myydä autoliikkeelle leski tai perijä, tai valtakirjalla valtuutettu henkilö. Kun auton myyjä on osa perikuntaa ja perikunta on yksimielinen auton myymisestä, valtakirjoja ei tarvita. Kuolinpesä voi myös valtuuttaa valtakirjalla muun tahon myymään auton, jos auton myyjä ei ole kuolinpesän osakas.  Muun tahon myydessä autoa valtakirjalla tulee valtakirjassa olla kaikkien kuolinpesän jäsenien valtuutus. Autosta sovitun ostohinnan maksamme perikunnan tilille. 

Meillä on vuosien kokemus autojen ostamisesta perikunnalta, joten teemme kaikki tarvittavat paperityöt puolestasi ja takuulla oikein. Auton voi toimittaa lähimmälle toimipisteelleemme tai tarvittaessa voimme myös noutaa auton kuolinpesän puolesta! Myy siis kuolinpesän auto helposti meille! 

Muistilista kuolinpesän auton myyntiin: 

  • Rekisteri-ilmoitusta ei tarvitse tehdä auton siirtymisestä kuolinpesälle
  • Kuolinpesän myydessä auton tulee rekisteri-ilmoitus tehdä seitsemän päivän kuluessa
  • Kuolinpesän tulee maksaa ajoneuvoveroa trafille
  • Myytävän ajoneuvon tulee löytyä perunkirjoituksesta
  • Myyjällä tulee olla mahdollisilta muilta perillisiltä valtuutus ajoneuvon myyntiin
  • Perunkirja tai valtakirja mukaan auton myyntitilanteeseen
  • Kuolinpesän autolla saa ajaa, kunhan siihen on kaikkien osakkaiden suostumus

Valtakirja kuolinpesän auton myyntiin

Lataa alta pdf:nä täytettävä valtakirja kuolinpesän auton myyntiin. Täytä valtakirjaan kaikkien kuolinpesän osakkaiden nimet, henkilötunnukset ja allekirjoitukset, sekä valtuutettavan henkilön tiedot.

Lataa valtakirja!


Lähde: traficom.fi