Käytetyt kaasuautot

Kaasuauto saattaa olla monelle vielä vieras vaihtoehto kulkupeliksi, mutta se on loistava valinta ekologisuutta ja edullisia polttoainekuluja arvostavalle. Kaasua tankataan autoon hyvin samaan tapaan kuin bensiiniä tai dieseliä ja se toimii hybridiauton tavoin. Auto käyttää ajossa ensisijaisesti kaasua ja siirtyy kaasun loppuessa bensiinin käyttöön.

Kaasuautovalikoimamme on vielä melko pieni, mutta pääset katsomaan kaikki vaihtoehdot kätevästi tältä sivulta. Tutustu lisää kaasuauton tankkaamiseen sivun alalaidasta! 

Autohaku

Näytä lisää hakukriteereitä

Kaasuauton tankkaaminen

Kaasuauton tankkausasemia on vielä tavallisia tankkausasemia harvemmassa. Gasum tarjoaa verkkosivuillaan kattavan kartan, josta pääsee näkemään kaikki Suomessa sekä muissa Pohjoismaissa sijaitsevat kaasun tankkausasemat. Suomen pohjoisimmat tankkausasemat sijaitsevat tällä hetkellä Oulussa, mutta myös Kemiin on tulossa kaksi uutta kaasun tankkausasemaa. Eteläisemmässä Suomessa tankkausmahdollisuuksia on jo melko tiheään ja uusia tankkausasemia tehdään jatkuvasti. Kaasuautolla voit kuitenkin huoletta lähteä kiertämään vaikkapa Lappia, sillä reissun ajan voit tankata autoosi tavallista bensiiniä ja palata kaasun käyttämiseen taas etelämpänä. 

Kaasuauton hankintahinta on usein hieman vastaavaa bensiini- tai dieselautoa kalliimpi, mutta polttoaineena kaasu on huomattavasti bensiiniä sekä dieseliä edullisempaa. Kaasuautoa tankatessa voit itse valita bio- tai maakaasun väliltä. Biokaasu on 100% uusiutuva polttoaine, jota valmistetaan esimerkiksi kauppojen ja teollisuuden hävikistä. Maakaasu on puolestaan fossiilinen polttoaine, jota valmistetaan maakaasusta ja öljystä. Biokaasu on lähes päästötöntä eli se on kaikista polttoaineista ekologisin vaihtoehto. 

Kaasuauton polttoaineluukku.Kaasuautolla säästät jopa satoja euroja vuodessa

Gasumin laskurin mukaan 5l/100km keskikulutuksella vuotuisen ajomäärän ollessa 15 000 km bensiiniautolla säästät vastaavalla kaasuautolla yli 500 € vuodessa! Laskutoimitus on suoritettu heinäkuussa 2023 Gasumin tankkausasemilla voimassa olevan biokaasun hinnan mukaan ja kaasun kulutus laskurissa perustuu Skoda Octavian tehtaan ilmoittamaan kulutuslukemaa. Monia kansan suosikkiautoja on siis saatavana myös kaasuversiona, kuten juuri Skoda Octaviaa! Edullisesta kaasun hinnasta kertoo myös se, että yksi kilo kaasua vastaa 1,56 litraa bensiiniä ja 1,39 litraa dieseliä. Esimerkiksi Lappeenrannassa biokaasun hinta on kirjoitushetkellä 1,52€/kg ja vertailu bensiiniin 1,002€/L eli kaasu on lähes puolet bensiiniä halvempaa. 

Vaikka kaasuautot ovat tulevaisuudessa jäämässä sähköautojen varjoon monien autonvalmistajien siirtyessä täysin sähköiseen autovalikoimaan, on kaasuauton hankinta kuitenkin edelleen täysin kannattavaa ja jopa suositeltavaa, sillä se on yksi tehokkaimmista keinoista vähentää liikenteestä aiheutuvia päästöjä. Kaikkiin käyttövoimiin kannattaa kuitenkin tutustua ennen lopullista ostopäätöstä. Katso aiheesta lisää blogistamme.

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Ammattitaitoiset myyjämme ovat apunasi autoliikkeessämme Lappeenrannassa, Imatralla, Kotkassa ja Lahdessa sekä puhelimitse ympäri Suomea! Katso kaikki yhteystiedot täältä.

Tekstin lähteenä on käytetty Gasum.com-verkkosivustoa.